Informació de la visita

La visita que us proposem servirà per introduir i entendre un dels fets històrics més rellevants de la història moderna de Catalunya: la Guerra de Successió Espanyola (1700 – 1714).

En aquest context, Cardona adquirí una rellevància significativa en 2 moments claus: l’any 1711, en què tingué lloc a Cardona un dur setge per part de l’exèrcit borbònic que durà 34 dies i on intervingueren prop de 15.000 soldats de nacionalitats diferents. Cardona en sortí victoriosa. En coneixerem les claus per entendre-ho. Tres anys més tard, al 1714, Cardona resistí fins al final. Mentre la ciutat de Barcelona queia l’11 de setembre de 1714, la fortalesa de Cardona es mantenia dempeus i capitulà el dia 18 de setembre d’aquell any, 7 dies més tard. Coneixerem els darrers dies de la resistència i les conseqüència del desenllaç.

La visita que us oferim permet conèixer l’origen i el context de la Guerra de Successió a Catalunya i a Cardona, els actors clau, el desenvolupament dels fets i el desenllaç, i entendrem el paper de Cardona en el conflicte (des de 1711 fins a 1714).  El Castell de Cardona és un veritable compendi d’història, art, arquitectura i enginyeria de defensa al llarg de la història. Avui, aquest immens potencial patrimonial està a l’abast de tots. A través d’aquesta visita es pot interpretar el conjunt, el marc històric i els esdeveniments més importants.

QUÈ VEUREM?

La visita temàtica inclou l’accés i la interpretació d’interessants elements patrimonials del conjunt de la fortalesa de Cardona. Són:

– Casamata (s. XIX)
– Antiga muralla medieval i semibaluard de Sant Sebastià (explicació als peus)
– Recinte cavaller del Castell de Cardona:
– Accés al Pati Ducal o d’armes del Castell
– Accés al Claustre
– Accés a la Col•legiata romànica de Sant Vicenç de Cardona (s.XI)
– Accés a la Torre Mestra i Pati de la Torre (interior i exterior)
– Accés al Baluard de la Torre (s. XVII)
– Visita a la Corona de baluards de la fortalesa moderna

ASPECTES ORGANITZATIUS 

 • Hora d’inici: a les 12.00h.
 • Punt de trobada: al Pati Ducal del Castell de Cardona
 • Es prega la màxima puntualitat. Convé estar al Pati Ducal del Castell de Cardona amb antel.lació suficient per adquirir l’entrada o bé acreditar-se per tal d’iniciar la visita amb puntualitat.
 • Durada: 2 hores aproximadament
 • Idioma: en català
 • Preu: 
 1. General: 6 euros
 2. Reduïda (jubilats i de 7 a 16 anys): 4 euros
 3. Gratuïtat: menors de 7 anys

INSCRIPCIONS

 • Les places són limitades i les entrades es poden adquirir on-line visitant el següent enllaç: http://entrades.cardonaturisme.cat/ca/individual
 • Consells pràctics: portar calçat còmode
 • El recorregut no està adaptat a minusvàlids
 • Les visites guiades estan organitzades per la Fundació Cardona Històrica i el Museu d’Història de Catalunya.

 

VOLS UNA VISITA PARTICULAR AMB EL TEU GRUP?

Una visita guiada particular per a tu i el teu grup! Des de la Fundació s’ofereix la possibilitat de concertar el servei de guiatge per a grups concrets  sempre prèvia reserva. Cal que el grup sigui d’un mínim de 25 persones adultes. S’acordarà la data i hora de la visita guiada sempre a conveniència del grup i segons disponibilitat de programació de la Fundació. Contacte de reserves per a grups: Fundació Cardona Històrica (informacio@cardonaturisme.cat / 93 869 24 75).