General

Cardona protagonitza l’estrena del programa de la Xarxa de televisions locals “1714, la Guerra a comarques”

La Col.legiata de sant Vicenç del castell de Cardona és l’escenari del programa especial que la Xarxa de televisions locals dedica al Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió i que s’estrena avui a les 9 de la nit.

Sota el títol “1714, la Guerra a comarques” la Xarxa ha produït una sèrie de 10 capítols que expliquen la història de la guerra de Successió a les comarques catalanes i dona a conèixer l’impacte que el conflicte va tenir sobre el territori català.

El programa s’estrena aquesta nit amb un capítol especial gravat a la Col.legiata de sant Vicenç. L’especial inclou un debat moderat per la periodista Carme Parras i amb la participació del director de l’Arxiu Històric Municipal de Cardona, Andreu Galera, l’historiador Jordi Mata, que ha supervisat els continguts de la sèrie i el periodista Janot Caba, conductor del programa.

‘1714, la Guerra a comarques’ mostra com la pràctica totalitat del país va viure la guerra de Successió, a través d’un recorregut pels principals escenaris dels fets i del testimoni d’investigadors i historiadors locals. L’estrena del projecte s’ha fet al castell de Cardona, atès que ha esdevingut un símbol de la lluita del poble català pel fet de resistir l’embat de les tropes borbòniques i convertir-se en el darrer baluard de les llibertats catalanes el 18 de setembre de 1714.

El programa es podrà seguir a través del Canal Taronja i per internet a: www.laxarxa.com

dossier1714ok-1w